Endometrióza

Endometrióza


Endometrióza je chronické gynekologické onemocnění, které nejčastěji postihuje ženy v reprodukčním věku. Buňky endometria (sliznice dutiny děložní) se u žen s endometriózou nacházejí i mimo dutinu děložní, např. ve vejcovodech, na vaječnících či jinde v dutině břišní. Endometrium uložené kdekoliv v lidském těle reaguje na hladiny pohlavních hormonů. Péči o endometriózu najdete zde

endometrioza 

 

Jaké jsou příznaky endometriózy?

  • velmi bolestivá menstruace
  • ostré bolesti v podbřišku i mimo menstruaci
  • veliké výkyvy nálad, které se těžko ovládájí
  • intenzivní a dlouhotrvající únava
  • problém s trávením (často bolestivé vyprazdňování)
  • bolesti při nebo po styku

Vyzkoušejte individuální online konzultace s odborníky na ženské zdraví 

Individuální konzultace s našimi Femvie odborníky může být skvělý způsob, jak odhalit příčiny vašich potíží, nastavit správnou výživu a životní styl. 

V rámci Femvie online konzultace probíráme vše dopodrobna, proto také každá z nich trvá cca. 90 min.+ a v některých chvílích budete mít pocit, že mluvíte pouze vy. V ordinaci není prostor na to, aby s vámi lékař prošel všechny aspekty životního stylu a doporučil vám, na co se vy osobně máte zaměřit. Naši Femvie odborníci na to však prostor mají. Po konzultaci nedostanete pouze obecné rady jako přes kopírák, ale sepsané individuální doporučení, které bude v souladu s vaším aktuálním životem. 

Nezapomeňte, že nejste na to samy, Femvie odborníci jsou tu pro vás, abych vás podpořili a pomohli porozumět vašemu zdraví a co je potřeba změnit. 

PCOS konzultace