5 benefitů Ašvagandy

5 benefitů Ašvagandy


Ašvaganda, také známá jako „Withania Somnifera“, se na západě stává stále populárnější a je nejznámější pro svou schopnost snižovat stres a podporovat klidnější a šťastnější pocit bytí. Kolem této mocné byliny s působivou řadou zdravotních výhod se shromažďuje stále více důkazů (klinické studie k KSM-66 Ašvagandy). 

Zde je 5 klíčových zdravotních benefitů této silné adaptogenní byliny:

1. Podporuje nadledvinky pro snížení stresu a úzkosti

Bylo prokázáno, že ašvaganda podporuje činnost nadledvin prostřednictvím normalizace hladin kortizolu. To snižuje negativní účinky vysoké (nebo nízké hladiny) tohoto hormonu. To je velmi důležité, protože konzistentní a intenzivní stres může být dlouhodobě škodlivý pro naše zdraví. Funkce nadledvin je úzce spojena s funkcí štítné žlázy, a proto jelikožašvaganda podporuje činnost nadledvin, má nepřímý vliv i na zlepšení funkce štítné žlázy. Počáteční studie prokázaly schopnostašvaganda pozitivně prospívat funkci štítné žlázy stimulací aktivity hormonů štítné žlázy.

2. Zvyšuje energii, výdrž a vytrvalost

Dále také bylo prokázáno, že

ašvaganda významně ovlivňuje sportovní výkon tím, že zlepšuje kapacitu srdce a plic a zároveň zvyšuje hladinu energie. Nejen, že je to užitečné pro účely cvičení, je to také užitečné pro lidi, kteří nemají konzistentní energii nebo pro ty, kteří mají problémy související s únavou.

 

3. Stabilizuje krevní cukr

Klinické studie dále prokázaly, že ašvaganda stabilizuje hladinu cukru v krvi (snižuje hladinu cukru v krvi, když je příliš vysoká, nebo zvyšuje, pokud je příliš nízká). Toto je příklad adaptogenního účinku byliny. Vzhledem k důkazům o vlivu na hladinu cukru v krvi u nemocí, jako je deprese a demence, může mít tato bylina hluboký dopad na zdraví.

 

4. Bojuje proti neurodegenerativním onemocněním

Aktivní složky v ašvagandě, nazývané withanamidy, prokázaly ochranné účinky proti plakům vyvolaným B-amyloidem při Alzheimerově chorobě. Předpokládá se, že je to způsobeno přírodními antioxidanty obsaženými v ašvagandě, které zachycují volné radikály, aby zabránily poškození buněk. Studie také ukazují slibné výsledky ochranných účinků ašvagandy proti Parkinsonově chorobě.

 

5. Posilování imunity a protizánětlivé

Ašvaganda také prokázala vynikající účinky na posílení imunity na náš imunitní systém. Bylo prokázáno, že podporuje protizánětlivé a proti nemocem bojující imunitní buňky, které pomáhají odvrátit nemoci. Jelikož má

ašvaganda silné protizánětlivé vlastnosti, je velmi užitečná při bolestivých stavech, jako je artritida. Jelikož je bylinka bohatá na železo, přispívá také k počtu červených krvinek.

 

KSM-66 Ašvagandu Plus najdete v sortimentu Femvie.