Jak probíhájí Femvie online konzultace a pro koho jsou určeny?

Jak probíhájí Femvie online konzultace a pro koho jsou určeny?


Individuální konzultace s našimi Femvie odborníky může být skvělý způsob, jak odhalit příčiny vašich potíží a konečně dosáhnout optimálního zdraví! Jak takové konzultace probíhají? A jak mohou být přínosné, přestože pravidelně chodíte na preventivní prohlídku k vašemu obvodnímu lékaři i gynekologovi? 

Co obnáší Femvie online konzultace a jak to funguje? 

Ještě před samotným setkáním si vyberete odborníka a typ služby, o který máte zájem. Samy si zvolíte datum a čas podle vašich potřeb a preferencí. Konzultace následně probíhá online z pohodlí vašeho domova pod odkazem, který vám přijde na email spolu s potvrzením přijetí objednávky.

Jediné, co ke konzultaci vy samy potřebujete, je počítač (nebo telefon či tablet) s internetovým připojením, pohodlné prostředí, nějaký chutný čaj nebo kávu a možná papír, kam si případně zapíšete zajímavé poznatky.

Délka konzultace se odvíjí od služby, kterou zvolíte. Zpravidla se doba pohybuje mezi 60-90 minutami. Je nezbytné, abyste si na sebe a konzultaci udělaly prostor a čas, protože budete odpovídat na mnoho otázek – například jak vypadá váš jídelníček, spánkový režim, úroveň stresu nebo typ kosmetických produktů, které používáte. Všechny tyto informace jsou důležité, aby odborník zjistil hlavní příčiny vašich potíží a podle toho následně zvolil vhodný postup.

Doplňující testování

V případě hormonálního zdraví pro vyřešení problémů často nestačí pouze fyzické projevy těla, ale je potřeba jít hlouběji. Ani menstruační cyklus totiž nekončí u estrogenu a progesteronu, ale v ženském zdraví hraje roli i funkce štítné žlázy nebo stresové hormony, které mohou menstruaci ovlivnit. Proto po konzultaci můžete očekávat také doporučení, jaké hodnoty hormonů potřebujete znát. 

Pravidelně chodím na preventivní prohlídku, to nestačí? 

Přestože lékaři odvádějí nenahraditelnou práci, kvůli plným kapacitám mají na každého pacienta pouze omezenou dobu. Ve vyhrazeném čase se nemusí dostat ke všem potřebným otázkám na stravu, psychické rozpoložení nebo životní styl. 

V rámci konzultace probíráme vše dopodrobna, proto také každá z nich trvá vcelku dlouho a v některých chvílích budete mít pocit, že mluvíte pouze vy. V ordinaci není prostor na to, aby s vámi lékař prošel všechny aspekty životního stylu a doporučil vám, na co se vy osobně máte zaměřit. Naši Femvie odborníci na to však prostor mají. Po konzultaci nedostanete pouze obecné rady jako přes kopírák, ale sepsané doporučení, které bude v souladu s vaším aktuálním životem. Pracujete na směny? Vymyslíme to tak, abyste během dne neměla hlad. Vyhýbáte se masu? Tak přidáme rostlinné zdroje bílkovin a zvážíme určité doplňky stravy pro pokrytí všech živin. Vaříte pro více krků? Strava nemusí být nudná a společně vytvoříme ty nejlepší kombinace, aby chutnalo celé rodině. 

Pro koho konzultace je? 

Jak už jste možná poznaly, v naší Femvie poradně se zaměřujeme zejména na hormonální zdraví žen. Jako první vás tedy asi napadne menstruační cyklus. Ať už chcete řešit nepravidelnou menstruaci nebo její dlouhodobou ztrátu, příliš silné nebo naopak slabé krvácení, bolesti, PMS nebo anovulaci. S tím vším vám odborníci na konzultacích poradí. 

Kromě samotného cyklu můžete ale přijít i s jinými hormonálními potížemi, jako je chronická únava, nulové libido nebo akné. Pokud vás trápí porucha funkce štítné žlázy, PCOS nebo endometrióza, i v tomto případě vám může odborník navrhnout personalizovaný plán na zmírnění nepříjemných projevů.

konzultace

Jak taková Femvie konzultace probíhá na reálném příkladu?

Pojďme si přiblížit, jak taková spolupráce s Femvie odborníky může vypadat v případě PCOS. Máte diagnostikovaný Syndrom polycystických vaječníků a byla vám doporučena medikace nebo hormonální antikoncepce na snížení hladiny androgenů? Může to fungovat, pokud je však hlavní příčina vysokých androgenů v nevhodných stravovacích návycích a vy svůj jídelníček nijak nezměníte, nevyřešíte prvotní problém, kvůli kterému PCOS vůbec vzniklo. 

Funkční přístup k PCOS

A přesně v takovém případě může být nápomocný funkční přístup a odborníci zaměření na hormonální zdraví. PCOS je velmi komplexní. U někoho jsou spouštěčem nevhodná strava a následná inzulínová rezistence, u jiné ženy hraje hlavní roli stres, v určitých případech se zase hladina androgenů výrazně zvýšila teprve pár měsíců po vysazení antikoncepce. A právě proto je tak důležité primárně odhalit příčinu a hnací motor PCOS, na což však gynekolog mnohdy nemá tolik prostoru a času, i kdyby sebevíc chtěl.

Pro správné pochopení diagnózy nestačí pouze ultrazvukový obraz polycystických vaječníků, ale je třeba znát hodnoty androgenů i ostatních reprodukčních hormonů, stav štítné žlázy i nadledvin. Díky veškerým výsledkům pak mnohdy dojdete k závěru, že se vlastně vůbec nemusí jednat o PCOS. V tomto článku zjistíte proč.

A jak se následně postupuje, aby bylo tělo i hormony zdravé? Po konzultaci získáte pečlivě vypracovaný personalizovaný plán a doporučení pro stravování. Zejména v případě hormonálního zdraví je v první řadě nezbytné podpořit metabolismus a jeho správnou funkci. Následujte optimalizace trávení a střevního mikrobiomu v takové míře, v jaké je pro klientku potřeba v danou chvíli. Nakonec vám budou doporučeny případné doplňky stravy či bylinky, které ještě více podpoří zdraví.

Jaké služby jsou k dispozici?

Femvie poradna má v zásobě několik forem služeb. Můžete si o nich přečíst na stránkách zde

1. Vstupní konzultace

Jedná se o úvodní konzultaci pro každého, kdo chce získat kompletní analýzu svého zdraví. S odborníkem proberete všechny své cíle, zodpovíte potřebné otázky a po skončení získáte personalizovaný postup vám na míru, případně tipy, jaké doplňky stravy a produkty můžete využít. Vstupní konzultace je primárně jednorázová záležitost, pokud by vás však spolupráce zaujala, je možné kdykoliv dokoupit další služby a pokračovat v novém režimu za podpory odborníka. 

    2. Nastartovat kompletní ženské zdraví

    Balíček se od jednorázové konzultace liší zejména tím, že kromě vstupního setkání obsahuje také další dvě kontroly v délce 30-45 minut, ve kterých společně s odborníkem zhodnotíte aktuální postup a případně poupravíte, aby byl nový plán co nejvíce efektivní. Před konzultací navíc získáte k vyplnění podrobný dotazník s otázkami na rodinnou anamnézu, monitoring symptomů celého těla, sledování menstruačního cyklu a návyků. 

      3. Kompletní hormonální restart

      Balíček kompletní hormonální restart obsahuje podobně jako předchozí služba jednu vstupní konzultaci a následně dvě kontrolní. Odmlku mezi jednotlivými konzultacemi si můžete jakkoliv upravit, tudíž lze spolupráci naplánovat až na 8 měsíců. Během této doby je možné kdykoliv komunikovat prostřednictvím e-mailu, telefonu či aplikace WhatsApp. Kromě výše uvedených bonusů však navíc získáte také detailně vypracovaný a vám na míru vytvořený nutriční plán, který bere v úvahu veškeré vaše chuťové preference i potenciální alergie a intolerance. V případě potřeby obdržíte také edukační materiály. 

        Jste připraveni změnit svůj životní styl? 

        Zatímco u lékaře zpravidla získáte předpis na léky nebo velmi stručné doporučení ohledně životního stylu a případných doplňků, díky konzultaci s Femvie odborníky pochopíte, co se ve vašem těle děje, co stojí za vašimi problémy a jak vy samy můžete přispět svému zdraví. 

        Na konzultaci vám samozřejmě odborníci rádi poradí jaké doplňky stravy vybrat (i z těch našich produktů), ale během konverzace brzy zjistíte, že samotné doplňky stravy nebo bylinky mnohdy nestačí pro prevenci nebo zvrácení potíží. Proto možná bude nutné zamyslet se nad svými aktuálními návyky a možná něco ve svém životním stylu změnit. 

        Máte nějakou otázku ohledně individuálních online konzultací nebo hormonálního zdraví? Napište nám do naší Femvie poradny. Odpověď vám přijde ve čtvrtek na váš email! 

        Chcete provést kompletní vyhodnocení vašeho zdravotního stavu a nastartovat své zdraví? Obraťte se na naše Femvie odborníky, kteří vám sestaví individuální plán na základě anamnézy, laboratorních výsledků, monitoringu symptomů, analýzy cyklu a 90 min. úvodní konzultace. Naši odborníci vás budou průběžně podporovat, tak abyste docílila výsledků. Zjistěte více informací zde