Wild Nutrition: unikátní doplňky stravy, které se pěstují

Wild Nutrition: unikátní doplňky stravy, které se pěstují


Wild Nutrition je značka vysoce kvalitních produktů stravy, která se od ostatních odlišuje nejen unikátním procesem, díky kterému své produkty vyrábí, ale také holistickým přístupem ke zdraví. Navrhuje produkty, tak aby přispívaly nejen k vašemu fyzickému zdraví, ale také podporovaly duševní pohodu, wellbeing, a staly se nedílnou součástí vašich pravidelných wellness rituálů. Vždyť přece péče o zdravou a krásnou pleť začíná vždy zevnitř a psychická stránka a výživa je neskutečně důležitá.

Wild Nutrition vychází z nekonečné moudrosti přírody, kterou kombinuje s nejnovějšími vědeckými poznatky. Zakládají si na surovinách té nejvyšší kvality, udržitelnosti a snaží se o maximálně ekologické balení svých produktů s co nejmenší zátěží na životní prostředí.

Kdo za Wild Nutrition stojí?

Henrietta Norton BSc Dip NT - patří mezi uznávané odborníky na výživu.

Spoluzakladatelka Wild Nutrition je přední odborník na výživu s více než 17 lety zkušeností s poradenstvím v oblasti zdraví žen a formulací doplňků. Její dvě knížky - Your Pregnancy Nutrition Guide a Take Control of Your Endometriosis patří v této oblasti k nejprodávanějším vůbec. Specializuje se především na poradenství v oblasti ženského zdraví. Dříve pracovala pro některé z největších značek s výživovými doplňky. Zjistila však, že jen málokterou značku potravinových doplňků může s čistým svědomím dál doporučit, což ji nakonec dovedlo k tomu, že společně se svým manželem Charliem založila vlastní značku potravinových doplňků. Henrieta je nejen zakladatelka značky, ale také osobně stojí za formulací každého jednoho produktu Wild Nutrition.

Lorna Driver-Davies, BA (Hons), HD, DHNP, CNHC, mNNA - spoluzakladatelka, pracuje jako vedoucí výživy. Zároveň je certifikovaný naturopatický nutriční terapeut s více než 10letými zkušenostmi. Při své práci kombinuje prvky funkční medicíny spolu se svými rozsáhlými znalostmi rostlin. Specializuje se na endokrinní a gynekologickou výživu.

Filozofie značky

Filozofie značky kromě péče o vysokou kvalitu produktů staví také na udržitelnosti a minimalizaci zbytečného odpadu.

Obaly produktů Wild Nutrition jsou z recyklovaných a biodegradabilních obalů. Materiál pro výrobu těchto obalů získává Wild Nutrition od lokálních dodavatelů. Tvorbu zbytečného odpadu omezuje i tím, že zavedla možnost “refill”, kdy si můžete doplňky stravy do původního skleněného obalu doplnit z biologicky odbouratelných sáčků bez plastu. 

Wild Nutrition tedy vyrábí produkty, které prospívají nejen našemu zdraví, ale přispívají také k ozdravění celé planety. Při výběru ingrediencí pro své produkty dbají na to, aby použité suroviny byly získány eticky a byly pokud možno lokální. Wild Nutrition se distancuje od používání složek testovaných na zvířatech a v jejich složení rozhodně nenajdete žádná umělá barviva, příchutě nebo zbytečná plnidla. 

Na důkaz toho, že to s čistotou a kvalitou svých produktů myslí vážně, si dala Wild Nutrition za cíl získat do konce roku 2020 certifikaci B Lab, kterou uděluje celosvětová nezisková organizace. Pro získání tohoto certifikátu nestačí mít jen kvalitní produkty. Certifikační společnost se zaměřuje také na environmentální chování, jednání se zaměstnanci a dodavateli, transparentnost značky a spoustu dalších aspektů.

Kromě vytváření zdravých produktů pro nás i naše životní prostředí, jde Wild Nutrition ještě o krok dál. Podporuje organizaci Plastic Oceans UK, jejímž cílem je zvýšit povědomí o znečištění plasty v našich oceánech, a Tree Sisters, která financuje výsadbu tropických stromů v lesích po celém světě, čímž přispívá k čistšímu a kvalitnějšímu ovzduší. Podporují však také místní komunitu ve svém okolí. V rámci krizové situace v souvislosti s koronavirem, rozposlali balíčky s výživovými doplňky na podporu imunity místním policejním složkám, hasičům i zaměstnancům nemocnic. Navíc, všichni zaměstnanci zdravotních služeb ve Velké Británii mají u Wild Nutrition garantovanou 50% slevu.

Unikátní výrobní proces

“We don’t make our supplements; we grow them.”

Wild Nutrition při výrobě svých suplementů používá unikátní patentovanou metodu Food-Grown®. Vitamíny, minerály a další účinné látky jsou pěstovány na speciální pastě, která se vyrábí z těch nejkvalitnějších potravin. Při závěrečné úpravě nejsou použita žádná chemická rozpouštědla a celý proces probíhá za nízké teploty tak. aby se obsažené živiny neznehodnotily.

V čem jsou takto vyrobené doplňky stravy lepší?

Jsou pro tělo lépe rozeznatelné

Pro naše tělo může být obtížné rozpoznat vitamíny a minerály syntetického původu. Hůř je pak přijímá a využívá. Některé syntetické doplňky stravy pak mohou přinést spíše víc škody než užitku. To se 100% přírodními doplňky stravy při správném dávkování nehrozí. Suplementy od Wild Nutrition neobsahují žádné zbytečné konzervační látky, barviva, plniva ani pojiva. Taktéž neobsahují agresivní dávky syntetických nebo izolovaných přísad, které se často vyskytují v tradičních lisovaných práškových tabletách, které pak pouze projdou naším tělem bez jakéhokoliv užitku. 

Jsou lépe vstřebatelné

Různé zdroje obsahují různý poměr živin a liší se pak také v tom, jak je naše tělo schopné živiny z toho kterého zdroje získat. Takto může být určitá potravina vysoce bohatá třeba na železo, ale naše tělo ji v té dané podobě nedokáže moc dobře vstřebat a využít a paradoxně se tak může jako efektivnější ukázat potravina, která je na železo chudší. Wild Nutrition si proto velice pečlivě vybírá potraviny, ze kterých dané živiny vznikají, a dbá nejen na jejich kvalitu, ale také na maximální využitelnost pro tělo. Živiny tak pěstuje na potravinových pastách například z citrusů, žlutého hrášku nebo mrkve. Díky tomu vznikají substance, které tělo velice snadno rozpozná a doslova nadšeně přijme.

Jak výrobní proces vlastně probíhá?

Krok 1: Výběr těch nejlepších přírodních surovin

Vše začíná pečlivým a promyšleným výběrem těch nejkvalitnějších přírodních potravin v co nejčerstvější podobě. Mezi ty patří například citrusy, mrkev, nutričně bohaté kvasnice, žlutý hrášek nebo laktobacily. Celý tento proces výběru vyžaduje čas, nic se nesmí uspěchat. Wild Nutrition raději formulaci svých produktů věnuje i několik let, než aby je začala překotně vyrábět a co nejrychleji prodávat. Při výběru surovin také upřednostňuje plodiny, které pokud možno pochází přímo ze země jejich původu, což se také významně projevuje na jejich kvalitě. 

Krok 2: Samotný výrobní proces 

Pomocí speciálního zařízení jsou vybrané potraviny rozemlety na jemnou pastu. Využívají se opravdu všechny části surovin, včetně pecek slupek i kůry u citrusů. Tyto části ovoce a zeleniny většinou nekonzumujeme, což je ovšem škoda, protože právě v nich se často nachází největší koncentrace živin a účinných látek.

Krok 3: Pěstování živin

Do takto vytvořené potravinové pasty se přidá jedna esenciální živina, například hořčík nebo vitamín C. Celá směs je následně obohacená o glykoproteiny (kombinace sacharidů a proteinů), které napomáhají prolínání buněk a aktivují tak samotný růst živin.

Krok 4: Špetka vědy

Glykoproteinová směs funguje jako takové “taxi” - dopravuje vybranou živinu přímo k živým a aktivním buňkám potravinové pasty. Živina se začíná spojovat s buňkami potravinové pasty, roste a transformuje se, až se navzájem obě směsi dokonale prolnou a stanou se jednou kompaktní. 

Krok 5: Hotový produkt

Na závěr se potravinová pasta velice šetrně suší za pomoci filtrovaného vzduchu bez chemických rozpouštědel a za nízkých teplot tak, aby bylo zachováno co nejvíce živin. Pasta je následně plněna do celulózových kapslí rostlinného původu, které se v těle velice snadno rozkládají a obsažené živiny se tak mohou účinně vstřebat. Tobolky neobsahují žádná zbytečná pojiva ani plnidla. Každá obsažená složka je před naplněním do kapslí samostatně testována a stejně tak hotový produkt podléhá přísným kontrolám nezávislého testovacího programu.

Produkty v tomto článku