Femspace

Blog o všech aspektech ženského cyklu. Nejnovější vědecké poznatky, inspirace a rozhovory s odborníky napříč obory.

Wild Nutrition: unikátní doplňky stravy, které se pěstují

Wild Nutrition je značka vysoce kvalitních produktů stravy, která se od ostatních odlišuje nejen unikátním procesem, díky kterému své produkty vyrábí, ale také holistickým přístupem ke zdraví. Navrhuje produkty, tak aby přispívaly nejen k vašemu fyzickému zdraví, ale také podporovaly duševní pohodu, wellbeing, a staly se nedílnou součástí vašich pravidelných wellness rituálů. Vždyť přece péče o zdravou a krásnou pleť začíná vždy zevnitř a psychická stránka a výživa je neskutečně důležitá. Wild Nutrition vychází z nekonečné moudrosti přírody, kterou kombinuje s nejnovějšími vědeckými poznatky. Zakládají si na surovinách té nejvyšší kvality, udržitelnosti a snaží se o maximálně ekologické balení svých produktů s co nejmenší zátěží na životní prostředí. Kdo za Wild Nutrition stojí? Henrietta Norton BSc Dip NT - patří...

Přečíst

6 klíčových živin pro ženy s endometriózou

Endometrióza je zánětlivé onemocnění charakterizované růstem endometriální tkáně mimo děložní dutinu. Tímto zdravotním stavem trpí přibližně 10 % žen v reprodukčním věku po celém světě a mezi nejčastější příznaky obvykle patří silná a bolestivá menstruace (tzv. dysmenorea), bolesti pánevního dna a v mnoha případech také potíže s početím. V minulém článku jsme se věnovaly diagnóze, symptomům a častým mýtům spojených s endometriózou. Dnes se podíváme na význam jídelníčku a na konkrétní mikronutrienty, které mohou průběh endometriózy značně usnadnit. Endometrióza zůstává stále trochu nepochopená, a ani po letech výzkumu není zcela jisté, co bychom měli nejvíce vinit z jejího vzniku. Na rozvoji endometriózy se podílí několik různých faktorů a mezi ně patří: Narušený imunitní systém, který nedokáže odstranit nesprávně umístěnou endometriální tkáň Chronický zánět systému vznikající z dysfunkce...

Přečíst

Jaký vliv má imunita na hormonální (ne)rovnováhu?

V těle je ale vše propojeno do nejmenšího detailu, proto i plodnost a menstruační cyklus do značné míry souvisí s imunitou. Pokud naše hormony nejsou v rovnováze, v podobně zmateném stavu se bude nacházet i imunitní systém. V článku se dozvíte jak podpořit odolnost svého organismu a zvýšit imunitu. 

Přečíst

Jak podpořit ženské zdraví v každé fází menstruačního cyklu?

Tělo musí dostat informaci, že má dostatek a má tedy energii i na reprodukci. Nemluvím o přejídání se, ale o dostatečném energetickém příjmu. U mužů to až tak výrazné není, ale ženu „stojí“ jenom samotná ovulace i několik kilokalorií. A pokud se tělo nachází v deficitu, určitě tento proces nebude podporovat. 

Přečíst

Proč potřebujeme doplňky stravy a jak je nejlépe vybrat?

Výživové suplementy jsou produkty, které pomáhají „doplnit“ živiny, jež se nám nedaří pokrýt v potravinách. Přestože by naše strava měla být vždy pestrá a výživná, ne vždy to může stačit, abychom přijali dostatek všech živin. Ať už kvůli aktuálně zvýšené potřebě na danou látku, nebo například z důvodu zvýšeného stresu, určitého výběru potravin či zhoršené kvality půdy. Dnes se podíváme hlavně na zmíněné vitaminy a minerály a na to, jakým způsobem se v těle vstřebávají a jak vybrat ty nejkvalitnější z nich.

Přečíst